2019-01-27+11.12.50.jpg

In 2018 besliste Philip om deel te nemen aan “the hair games 2019”. Samen met collega Bess beslisten ze op zoek te gaan naar fotograaf, MUA en modellen. The hair games, is een platform die via een foto selectie van de deelnemers per categorie kan ingestuurd worden, hoe zij de sector bekijken. Voorheen had Philip al deelgenomen aan een gelijkaardig platform '“The hairdressers award” dat hij twee maal ook gewonnen heeft: Consumer award 2008, Up to date Award 2009 en Color award nominatie in 2009. De zoektocht naar een model was begonnen.

Heel naturel, elegant, onschuldig en toch herkenbaar. Met een educatieve waarde aan verbonden!

Al snel werd het model gevonden alsook de fotografe en Mua.

Fotografe Faye Pynaert en MUA Eline Deblauwe waren al snel mee in het verhaal, styling werd dan nog gezocht. In Oktober werd de shoot dag georganiseerd na enkele voorafgaande meetings.

December was de deadline voor het insturen van de foto’s, na lang beraad en weldoordachte keuze werden de foto’s ingestuurd in de hoop een nominatie binnen te halen, de rest was mooi mee genomen. Midden januari werd de bekendmaking gedaan wie de geselecteerde voor de nominaties waren.

Midden januari kwam een ploeg van de organisatie binnen met veel toeters en bellen Philip meedelen dat hij bij de drie genomineerde was! Wat een opluchting. Genomineerd worden uit meer dan 123 inzendingen was al een overwinning op zich.

2019-01-14 13.43.00.jpg

Nominatie

Categorie “Ladies”

Zondag 27 januari was dé dag van de uitreiking. Philip had op vraag van Coiffure.org nog een podia te verzorgen voor de educatie village op the hair games. Een uitgelezen moment om zijn visie in snit en styling op educatieve manier aan voor te stellen. Gedurende de volledige beurs kon wie wil stem uit brengen via “the wall of fame”. Massaal werd er gestemd en zo zag Philip ook voor het eerst wie de ander genomineerden waren. Fingers crossed!

2019-01-27 16.49.08.jpg

Cut &

styling

via de drie vormen en drie technieken

Eindelijk was het zo ver, de show en prijsuitreiking. Een walkingdinner werd ingezet met aansluitend drie shows van hoog Belgisch niveau. De spanning begon te stijgen, stil hopend op een positieve uitslag.

Het verlossend moment was aangekomen, de winnaar in categorie ‘ladies’ is… Philip Deplaecie! Ongelooflijk wat er gebeurde, stil hopend op winst werd werkelijkheid, we mochten de trofee in ontvangst nemen “WINNER IN CATEGORIE LADIES”.

2019-01-27 22.37.31.jpg

WINNER

CATEGORIE LADIES

Blij, trots en vooral zeer tevreden dat de inzending volledig gewaardeerd werd in zijn verhaal, kleur, stijl, compositie en totaal beeld.

Terwijl Philip bezig was met iedereen via sociale media op de hoogte te brengen van de winst gebeurde er iets waar we in onze stoutste dromen niet op hadden durven hopen...de laatste award van de avond werd uitgereikt, dé allround winner van de Hairgames ….. and the winner is … Philip Deplaecie! Totaal verrast en niet verwachtend werd Philip terug op het podium gevraagd om de trofee “the hairdresser of the games” in ontvangst te nemen.

2019-01-27 22.43.48.jpg

THE HAIRDRESSER OF THE GAMES 2019

PHILIP DEPLAECIE

Een ongelooflijke eer een jaar deze titel te mogen dragen en vooral een energie om de weg die we zijn in gegaan verder te zetten. We wensen dan ook onze klanten, Coiffure.org, Joico belgium en Joico Europe, onze medewerkers, fotografe Faye, Mua Eline, Styling Bess en MarieLou het model te bedanken om dit waar te maken.

THE GAME IS NOT OVER, IT HAS JUST STARTED. LETS BE CREATIVE IN A BASIC AND EDUCATIVE WAY!

2019-01-26 16.58.09.jpg

WINNER

THE HAIRDRESSER OF THE GAMES 2019

Comment